top of page

HAVRE- OCH CHOKLADKAKOR

Goda, mjuka havre- och chokladkakor som går att variera i oändlighet. @myinspiration har upptäckt att våra fibr-bars även passar perfekt att ha i som smaksättning i bakning.


Hur låter sega havrekakor med chokladöverdrag? Ett riktigt gott recept när du får oväntat besök och behöver slänga ihop något snabbt - eller bara vill unna dig något riktigt läckert. Denna smaksensation får du bara inte missa!


Ugn: 200°C.


För 15-20 kakor behöver du: 100 g rumsvarmt smör eller kokosolja

1,5 dl socker (välj gärna kokossocker om du önskar en mer karamellig ton)

1 ägg

3,5 dl fint havremjöl

1 dl havregryn

0,5 dl mandelmjöl

0,5 tsk bakpulver

1-1,5 st (40-60 g) valfri Fibr-bar, här användes Kaffe.

Ev. mörk choklad till dekoration


👉🏼 Så här gör du: Mät upp smöret och låt det bli rumsvarmt. Tillsätt socker och vispa poröst. Blanda i ägget. Hacka chokladen grovt och blanda med alla torra ingredienser i en skål. Häll i de torra ingredienserna i smör- och sockerblandningen. Blanda. Värm ugnen till 200° och ställ fram en plåt med bakplåtspapper. Stjälp gärna upp kakdegen på ett bakbord och arbeta in lite havremjöl om den känns för kladdig. Dela degen i lika stora delar, ca 15-20 st, och rulla till kulor. Lägg på en plåt och tryck till dom något med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Låt kallna helt på plåten. Smält eventuellt mörk choklad och ringla över.

Om du gillade detta receptet kanske du också gillar saftigt havrebröd eller banan bollar med havremjöl.

Recept och bilder av: @myinspiration



Commentaires


bottom of page