Dessa mumsiga bollar smakar precis som banankaka och är perfeka som snacks. Bananbollarna mättar mer än man kan tro, så är man snabb hinner man äta många!
Du behöver:
100 gram smör
1 ägg
3/4 dl socker/valfri ersättning
1 stor mogen banan (eller två små)
2 dl havremjöl
1 dl färskost
Topping:
Kokos, hackade nötter eller havregryn
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, med över- och undervärme. Smält smöret i en kastrull på spisen.
Smält smöret i en kastrull på spisen.
Vispa samman ägg och socker.
Mosa bananen och rör ner i smeten.
Rör ner havremjöl och till sist det smälta (och något svalnande) smöret.
Smörj och klä en form på 200 cm i diametern och grädda i mitten av ugnen ca 12 min.
Ta ut och låt svalna!
Ta ut den svalnande banankakan ur formen och lägg ner i en bunke.
Med en elvisp vispar du sedan samman kakan och 1 dl färskost.
Rulla blandningen till bollar och sedan i valfri topping. VOIL'A!
Förvara bollarna i kyl eller frys.
Recept och bilder av: @jennastavlja
Kommentare