top of page

BANANBOLLAR MED HAVREMJÖL

Dessa mumsiga bollar smakar precis som banankaka och är perfeka som snacks. Bananbollarna mättar mer än man kan tro, så är man snabb hinner man äta många!

Du behöver: 100 gram smör 1 ägg 3/4 dl socker/valfri ersättning 1 stor mogen banan (eller två små) 2 dl havremjöl 1 dl färskost

Topping:

Kokos, hackade nötter eller havregryn



Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader, med över- och undervärme. Smält smöret i en kastrull på spisen.

  2. Smält smöret i en kastrull på spisen.

  3. Vispa samman ägg och socker.

  4. Mosa bananen och rör ner i smeten.

  5. Rör ner havremjöl och till sist det smälta (och något svalnande) smöret.

  6. Smörj och klä en form på 200 cm i diametern och grädda i mitten av ugnen ca 12 min.

  7. Ta ut och låt svalna!

  8. Ta ut den svalnande banankakan ur formen och lägg ner i en bunke.

  9. Med en elvisp vispar du sedan samman kakan och 1 dl färskost.

  10. Rulla blandningen till bollar och sedan i valfri topping. VOIL'A!

Förvara bollarna i kyl eller frys.


Recept och bilder av: @jennastavlja

Comments


bottom of page