SMULPAJ MED MINDRE SOCKER đ„§
- Fibr
- 17 juli
- 1 min lÀsning
Denna smulpaj Àr perfekt sötsyrlig, hÀrligt knaprig och oemotstÄndligt segmjuk! Den serveras med fördel tillsammans med en kula vaniljglass eller vaniljsÄs och Àr perfekt om du vill imponera med gÀsterna med minimal anstrÀngning. Receptet ger 2 portionspajer - vill du göra en stor paj Àr det bara att dubbla receptet.
Tips!
HÀr anvÀnde vi vinbÀr men du kan anvÀnda de bÀr du gillar eller har hemma, t ex blÄbÀr, hallon eller jordgubbar. Eller varför inte rabarber eller Àpple?!
Om du inte gillar kokos sÄ byt ut Fibr Kokostopp/Havreboll till Fibr VaniljhjÀrta som har en mer neutral smak.
Bra att veta!
đ Fibr bars Ă€r fria frĂ„n gluten, mjölk, Ă€gg, nötter och soja sĂ„ det Ă€r en perfekt paj att bjuda pĂ„ som de allra flesta kan Ă€ta.
đ„§ Fibr bars i detta recept har lĂ„g sockerhalt vilket gör denna paj till perfekt bjudfika för den som inte vill Ă€ta sĂ„ mycket socker.

Till 2 portionspajer behöver du:
⹠1,5 dl röda vinbÀr eller andra bÀr
⹠1 tsk potatismjöl eller majsstÀrkelse
Gör sÄ hÀr:
⹠SÀtt ugnen pÄ 200°C.
⹠Blanda bÀren tillsammans med potatismjöl eller majsstÀrkelse sÄ att de tÀcks ordentligt.
⹠Fördela vinbÀren mellan tvÄ smÄ portionspajformar.
⹠Smula Fibr-bars över bÀren.
⹠GrÀdda pajerna i ugnen 10-15 minuter tills de har en knaprig yta och fÄtt fin fÀrg.
LÄt svalna lite och servera med en kula vaniljglass eller vaniljsÄs.
Bilder och recept Àr skapat av kreatören Amelie @realameliejohansson
Comments