top of page

SMULPAJ MED MINDRE SOCKER đŸ„§

  • Fibr
  • 17 juli
  • 1 min lĂ€sning

Denna smulpaj Àr perfekt sötsyrlig, hÀrligt knaprig och oemotstÄndligt segmjuk! Den serveras med fördel tillsammans med en kula vaniljglass eller vaniljsÄs och Àr perfekt om du vill imponera med gÀsterna med minimal anstrÀngning. Receptet ger 2 portionspajer - vill du göra en stor paj Àr det bara att dubbla receptet.


Tips!

  • HĂ€r anvĂ€nde vi vinbĂ€r men du kan anvĂ€nda de bĂ€r du gillar eller har hemma, t ex blĂ„bĂ€r, hallon eller jordgubbar. Eller varför inte rabarber eller Ă€pple?!

  • Om du inte gillar kokos sĂ„ byt ut Fibr Kokostopp/Havreboll till Fibr VaniljhjĂ€rta som har en mer neutral smak.


Bra att veta!

💛 Fibr bars Ă€r fria frĂ„n gluten, mjölk, Ă€gg, nötter och soja sĂ„ det Ă€r en perfekt paj att bjuda pĂ„ som de allra flesta kan Ă€ta.

đŸ„§ Fibr bars i detta recept har lĂ„g sockerhalt vilket gör denna paj till perfekt bjudfika för den som inte vill Ă€ta sĂ„ mycket socker.


smulpaj med vinbÀr och havre

Till 2 portionspajer behöver du:

‱ 75g (3x25g) Fibr Kokostopp eller Havreboll

‱ 1,5 dl röda vinbĂ€r eller andra bĂ€r

‱ 1 tsk potatismjöl eller majsstĂ€rkelse


Gör sÄ hÀr:

‱ SĂ€tt ugnen pĂ„ 200°C.

‱ Blanda bĂ€ren tillsammans med potatismjöl eller majsstĂ€rkelse sĂ„ att de tĂ€cks ordentligt.

‱ Fördela vinbĂ€ren mellan tvĂ„ smĂ„ portionspajformar.

‱ Smula Fibr-bars över bĂ€ren.

‱ GrĂ€dda pajerna i ugnen 10-15 minuter tills de har en knaprig yta och fĂ„tt fin fĂ€rg.

LÄt svalna lite och servera med en kula vaniljglass eller vaniljsÄs.


Bilder och recept Àr skapat av kreatören Amelie @realameliejohansson



Comments


bottom of page