top of page

Glutenfria Dumplings & Glutenfri Gyoza

Dröm dig iväg med dessa glutenfria favoriter från det asiatiska köket!


Receptet är för 2 personer.


Fyllning:

100 g fast tofu

50g shiitake eller annan svamp, finhackad

lite salt

1  morot, finriven

1-2 dl finhackad vitkål

2 msk ingefära, riven

2 msk tamari eller glutenfri soja

1 msk sesamolja


Gör så här:

1. Smula ned tofun i en större skål.

2. Värm sesamoljan i en panna och tillsätt den hackade svampen och vitkålen och krydda med lite salt. Överför sedan svampan till skålen med tofu.

3. Blanda i övriga ingredienser i skålen och ställ åt sidan.


Dippsås:

1 msk varmt vatten

1 msk honung eller agavesirap

2 msk tamari eller glutenfri soja

2 tsk risvinäger eller annan vinäger

1,5 tsk sesamolja

1 vitlöksklyfta, pressad


Gör så här:

1. Blanda alla ingredienserna.


Dumplings / Gyoza:

160 g (2,3 dl) potatismjöl

30 g (4 msk)  tapiokamjöl eller tapiokastärkelse (hittas i asiatiska affärer eller matbutiker med större sortiment)

0,75 tsk salt

150 g (1,5 dl) kokt vatten

1,5 msk rapsolja


Gör så här:

1. Blanda potatismjöl, tapioka och salt i en skål.

2. Tillsätt kokt vatten och rör runt med en gaffel. Tillsätt sedan oljan.

3. Knåda degen med händerna ca 2 min tills det är en jämn fin deg, den ska vara lite ”sticky”.

4. Dela i 24 bitar, ca 13-16 g per bit. Täck med plastfolie så de inte torkar.

5. Rulla en bit till en boll och mellan två plastpåsar kavla ut till en tunn mini pizza ca 10 cm i diameter.

6. Lägg i 0,5 msk av fyllningen och vik ihop.

7. Steama över kokt vatten 1 min och stek därefter i olja om du önskar, då har du istället för en dumpling gjort en gyoza.

8. Servera med dippsåsen.



Glutenfria Dumplings Glutenfri Gyoza

Comments


bottom of page