FIBRrik chokladbollsglass med Salted Caramel! Glass smakar faktiskt lika gott året om. Och med detta recept snackar vi SUCCÉ på riktigt! 🌾🍨⚡️
Du behöver:
3 bananer, gärna övermogna
0,5 dl kakao
0,5 dl vatten eller kaffe, kallt
1 krm salt
2 dl havregryn
1 dl fint havremjöl
3 dl kokosgrädde
3 Fibr-bars, förslagsvis smaken ”Kolakaka”
👉🏼 Så här gör du:
Kvällen innan behöver du frysa bananerna. Skiva dom gärna i mindre bitar och lägg upp dem på en bricka med bakplåtspapper, täck med plastfolie. Låt stå i frysen över natten
Nästa dag mixar du ihop alla ingredienser förutom bars, de smälter du sakta upp på låg värme med vatten i botten på en kastrull för att de enklare ska kunna blandas ihop med allt annat. Du behöver inte smälta dom helt, men de ska bli lite lösare i konsistensen. Blanda allt tills du får en krämig konsistens. Lägg upp glassen i skålar och dekorera med kokosflingor och färska bär. Servera direkt och njut! 🤤🤤
Foto och recept: @myinspiration
Comments