top of page

CHOKLADBOLLSGLASS MED SALTED CARAMEL

FIBRrik chokladbollsglass med Salted Caramel! Glass smakar faktiskt lika gott året om. Och med detta recept snackar vi SUCCÉ på riktigt! 🌾🍨⚡️

Du behöver:

3 bananer, gärna övermogna

0,5 dl kakao

0,5 dl vatten eller kaffe, kallt

1 krm salt

2 dl havregryn

1 dl fint havremjöl

3 dl kokosgrädde

3 Fibr-bars, förslagsvis smaken ”Kolakaka”


👉🏼 Så här gör du:

Kvällen innan behöver du frysa bananerna. Skiva dom gärna i mindre bitar och lägg upp dem på en bricka med bakplåtspapper, täck med plastfolie. Låt stå i frysen över natten


Nästa dag mixar du ihop alla ingredienser förutom bars, de smälter du sakta upp på låg värme med vatten i botten på en kastrull för att de enklare ska kunna blandas ihop med allt annat. Du behöver inte smälta dom helt, men de ska bli lite lösare i konsistensen. Blanda allt tills du får en krämig konsistens. Lägg upp glassen i skålar och dekorera med kokosflingor och färska bär. Servera direkt och njut! 🤤🤤


Foto och recept: @myinspiration

bottom of page