CHOKLADBOLLSGLASS MED SALTED CARAMEL

FIBRrik chokladbollsglass med Salted Caramel! Glass smakar faktiskt lika gott året om. Och med detta recept snackar vi SUCCÉ på riktigt! 🌾🍨⚡️

Du behöver:

-3 bananer, gärna övermogna

-0,5 dl kakao

-0,5 dl vatten eller kaffe, kallt

-1 krm salt

-2 dl havregryn

-1 dl FIBR havremjöl

-3 dl kokosgrädde

-3 FIBR-bars, förslagsvis smaken ”salted caramel”.


Gör så här:

Kvällen innan behöver du frysa bananerna. Skiva dom gärna i mindre bitar och lägg upp dem på en bricka med bakplåtspapper, täck med plastfolie. Låt stå i frysen över natten


Nästa dag mixar du ihop alla ingredienser förutom FIBR-bars, de smälter du sakta upp på låg värme med vatten i botten på en kastrull för att de enklare ska kunna blandas ihop med allt annat. Du behöver inte smälta dom helt, men de ska bli lite lösare i konsistensen. Blanda allt tills du får en krämig konsistens. Lägg upp glassen i skålar och dekorera med kokosflingor och färska bär. Servera direkt och njut! 🤤🤤


Foto och recept: @myinspiration