top of page

Björksocker (xylitol): En naturlig sockeralkohol som utvinns från björkträd.

Vad är björksocker?

Björksocker, som även kan benämnas xylitol, är en naturlig sockeralkohol som utvinns från björkträd. Du kanske känner igen namnet xylitol då det ofta finns i ingrediensförteckningen på tuggummi. Det ser ut och smakar som socker, men är ett bättre alternativ för tänder och tandkött.


björksocker i en jutepåse med en träslev i

Varför är björksocker bra?

Björksocker ger samma söta smak som socker men har flera hälsofördelar. Det har ett lågt glykemiskt index, vilket innebär att det inte påverkar blodsockernivåerna i samma utsträckning som vanligt socker. Dessutom har det färre kalorier och är tandvänligt, vilket gör det till ett utmärkt val för dem som vill minska sitt sockerintag eller av annan anledning väljer bort traditionellt socker. Björksocker kan även vara ett bra alternativ för diabetiker.

Vad finns björksocker (xylitol) i?

Björksocker finns naturligt i vissa grönsaker och frukter. Idag är det vanligt att det även används i en mängd olika livsmedel för att ge en hälsosam sötma utan de negativa hälsoeffekterna av socker. Fibr har ett även sortiment med havrebars som är sötat med björksocker.Vad kan jag använda björksocker till?

Björksocker är ett mångsidigt sötningsmedel som kan användas i bakning, drycker och andra recept som kräver socker. Dess liknande egenskaper gör det till en enkel ersättning i de flesta fall. Prova det i ditt kaffe, te eller i dina favoritdesserter för en söt upplevelse utan vanligt socker.

Vart kan jag köpa björksocker?

Nu kan du köpa björksocker i Fibrs egna webbshop! Det är dessutom det enda finmalda björksockret på marknaden. Råvaran förpackas av Fibr på fabriken i Edsbyn i Sverige och skickas utan fler mellanhänder.Handla finmalt björksocker för 59:- på fibr.se, säljs även i flerpack.

Fibr finmalet björksocker mockupComentarios


bottom of page