top of page
Våra mål

1.

Allergenfri mat ska vara minst lika god som annan mat (eller godare!). Om vi lyckas är såklart subjektivt, låt oss gärna veta vad du tycker!

2.

Allergenfria produkter ska ha lika lång eller kortare ingredienslista än andra produkter (något har ju faktiskt tagits bort). Vi strävar efter att hålla den så kort som möjligt.

3.

Tungmetaller ska inte finnas i mat. Rismjöl och rissirap är bland de vanligaste ingredienserna i glutenfria produkter, men ris innehåller ofta höga halter av arsenik. Vi undviker därför alla råvaror gjorda på ris.

4.

Det ska vara lätt och smidigt att hitta mat som allergiker. Den som behövt undvika vissa livsmedel vet att det ibland gör tillvaron lite krångligare när trygg mat inte alltid finns tillgänglig. Våra produkter är alltid paketerade så att de är enkla att ta med sig i farten.

5.

Vi är många som skulle må bra av att äta mer fibrer och fullkorn. För den som undviker livsmedel till följd av allergi och överkänslighet kan det vara extra svårt att få i sig tillräckligt mycket. Våra produkter är rika på fibrer och fullkorn så att du får i dig näring och håller dig mätt till nästa mål.

6.

Allergenfri mat ska inte kosta mer. En glutenfri matkasse kostar idag 25% mer än sin glutenhaltiga motsvarighet*. Allergenfri mat säljs dessutom mer sällan på kampanj eller med extrapris. Vi strävar efter att göra våra produkter tillgängliga för alla plånböcker.

*Enligt beräkningar gjorda av Svenska Celiakiförbundet.

bottom of page