20 jan. 20221 min läsningSaftiga fluffiga glutenfria & veganska muffinsVälj själv om du vill baka dem som de är eller med valfri smaksättning, t ex:Chokladmuffins: Lägg till 1 dl kakao (ta i detta fall bort Lailas mjölmix)Blåbärsmuffins: Lägg till 0,5 dl frysta blåbärCookiemuffins: Lägg till 0,5 dl hackad choklad. För 12 st muffins: 0,5 dl (27 g) tapiokastärkelse 2 dl (124 g) rismjöl 0,5 dl (31 g) Lailas mjölmix gul (eller valfritt mjöl) 1 tsk (5 g) bikarbonat 2 dl (175 g) rårörsocker (eller kokossocker) 1 krm (1,1 g) xantangummi 1 rågat krm salt (2,5 g) salt 0,5 tsk (2 g) rent vaniljpulver1 dl (80 g) rapsolja eller kokosolja 0,5 tsk (3,9 g) vitt risvinäger eller äppelcidervinäger 2,5 dl (200 g) varmt vatten Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla torra ingredienser i en bunke.2. Blanda olja, vinäger och vatten i en annan bunke. Häll i vätskan i mjölet och vispa samman.3. Om du vill ha en smaksättning är det nu du rör ned det i slutet.4. Häll upp i 12 st muffinsformar och sätt in i ugnen på en bakplåt i cirka 24 min.5. Provstick gärna så det inte fastnar något på stickan.6. När dem är klara lyft bort muffinsen från plåten och låt svalna. Vill man kan man också toppa med en god glasyr!
Välj själv om du vill baka dem som de är eller med valfri smaksättning, t ex:Chokladmuffins: Lägg till 1 dl kakao (ta i detta fall bort Lailas mjölmix)Blåbärsmuffins: Lägg till 0,5 dl frysta blåbärCookiemuffins: Lägg till 0,5 dl hackad choklad. För 12 st muffins: 0,5 dl (27 g) tapiokastärkelse 2 dl (124 g) rismjöl 0,5 dl (31 g) Lailas mjölmix gul (eller valfritt mjöl) 1 tsk (5 g) bikarbonat 2 dl (175 g) rårörsocker (eller kokossocker) 1 krm (1,1 g) xantangummi 1 rågat krm salt (2,5 g) salt 0,5 tsk (2 g) rent vaniljpulver1 dl (80 g) rapsolja eller kokosolja 0,5 tsk (3,9 g) vitt risvinäger eller äppelcidervinäger 2,5 dl (200 g) varmt vatten Gör så här:1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa samman alla torra ingredienser i en bunke.2. Blanda olja, vinäger och vatten i en annan bunke. Häll i vätskan i mjölet och vispa samman.3. Om du vill ha en smaksättning är det nu du rör ned det i slutet.4. Häll upp i 12 st muffinsformar och sätt in i ugnen på en bakplåt i cirka 24 min.5. Provstick gärna så det inte fastnar något på stickan.6. När dem är klara lyft bort muffinsen från plåten och låt svalna. Vill man kan man också toppa med en god glasyr!
Comentários