Perfekt för dig som vill baka gott glutenfritt bröd – eller för dig som brukar handla Martas Gourmetbröd och Surdegsbröd i butik. Dessa bröd kan du nu baka själv hemma med exakt samma råvara som i bröden i butiken.
Surdegsrost är en mjölmix är bakat på bovete- och majsmjöl – passar dig som vill ha ett glutenfritt bröd utan havre. Brödet är skonsamt för magen och är ett perfekt rostbröd.
Så här bakar du Fibr Surdegsrost:
1. Mät upp vatten i en bunke.
2. Lös upp jäst och sirap i vätskan.
3. Häll i mjölmixen och rör om tills du får en smidig deg.
4. Låt jäsa till dubbel storlek med en handduk över, ca 90 min.
5. Tippa på en plåt eller häll i en liten 1 liters brödform.
6. Grädda 60 min i varmluftsugn 200°C. Låt svalna.
✓ Påsen är 225 g och ger en limpa.
✓ Endast sex ingredienser – inga tillsatser.
✓ Fri från gluten, mjölk, nötter, mandel, ägg, jordnötter och soja.
✓ Utvecklad av vår dietist Adam.
Våra mjölmixar är utvecklade för att vara så rena som möjligt, utan tillsatser och med kort ingredienslista. Vi jobbar helhjärtat och noggrant med allergivänlig mat och packar dem själva i vår egen fabrik i Edsbyn, Hälsingland.
Surdegsrost Mjölmix 225g
Blanda en 6-pack, få 15% rabatt!
Torrt, ej över normal rumstemperatur. Sorteras som pappersförpackning.















































