VÅRA VÄRDERINGAR

 

Här kan du läsa mer om vilka värderingar vi jobbar efter. Sunda värderingar lägger grunden för sunda beslut. Makes sense, eller hur?! Det här är vår kompass för att hålla koll på att vi gör (i vår mening) bra grejer för vår omvärld.

Vi är ett nyfiket gäng och vi vill alltid lära oss mer. 

Har du idéer eller förslag på hur vi kan göra ännu bättre?

Hör av dig till oss!

17886206213321226.jpg

Näring ska vara gott

 

Vi startade Fibr för att kasta ljus på det mest bortglömda näringsämnet i den västerländska kosten. Vi tar oss an våra fiberfattigaste mål under dagen, dvs fika, mellanmål och snacks, som idag står för en allt större del av vårt dagliga energiintag. 

 

Så här tänker vi: 1. Ett hälsosamt livsmedel är bara hälsosamt om det äts upp (obviously). 2. Det finns en faktor som styr våra matval mer än något annat. SMAKEN! När vi lägger ihop dessa två kan vi inte komma till någon annan slutsats än att: hälsa måste alltid smaka gott!

  • Varumärket Fibr är i sig ett näringspåstende. Alla våra produkter är rika på fiber, dvs innehåller mer än 6g fiber per 100g.

  • Vårt mål är att göra det smidigt, roligt och gott att byta ut näringsfattigt fika, mellanmål och snacks till fiberrika alternativ.

Växtbaserat är för alla 


Växtbaserat är ingen nisch - det är standard! Vi vill att Fibr ska vara ett sätt för alla att byta ut till växtbaserad energi och näring. 
 

  • Vi riktar oss inte mot en smal klick av människor. Vi vill göra hälsosamma produkter för vanligt folk. Oavsett var du bor eller vilken plånbok du har. För alla!

  • Vi vill undvika ingredienser som finns på EU:s allergenlista så att du med en överkänslighet alltid ska känna dig trygg med innehållet.

  • Oavsett var du bor ska Fibr vara tillgängligt, därför kan du alltid handla direkt från vår fabrik utan mellanhänder.

fibr orange chocolate.jpg
IMG-1437 (1).jpg

Ju närmare desto bättre


Vi vill att råvarorna vi använder ska vara odlade så nära oss som möjligt. En ekvation som idag inte alltid är så lätt att få ihop, men vi gör vårt allra yttersta!

  • Vi fokuserar på ett fåtal basrecept med så mycket nordiska råvaror som möjligt och toppar med roliga smaksättningar. Omväxling förhöjer!

  • Vissa av våra produkter består redan av 90% nordiskt odlade ingredienser. Vi är ständigt på jakt efter fler nordiska leverantörer för att höja siffran ännu mer. Här kan du läsa om samarbeten vi är extra stolta över!

Är du producent av en råvara som du tror skulle lira med Fibr? Kontakta oss! Vi kan jobba med små leverantörer och är alltid öppna för samarbeten.

Mat ska ätas, inte slängas


Hur många gånger har du hört att en tredjedel av all mat slängs? Det är ett faktum som tål att upprepas!

 

  • Genom att producera allting själva utan mellanhänder kan vi anpassa oss till det våra kunder önskar, hålla minimalt med lager och ha full koll på det svinn som kan uppstå tills produkten äts upp.

  • Vi paketerar spill från produktionen och säljer det i vår svinn-shop.

  • Om råvaror blir över i fabriken ger vi detta till Matakuten i Gävle som distribuerar det vidare till behövande.

1.png