Vegansk risgrynsgröt med pumpa
- Fibr Therese
- 11 dec. 2021
- 1 min läsning
Uppdaterat: 11 jan. 2024
Risgrynsgröt med en twist! Vi adderar lite färg och vanilj för att lyxa till den klassiska gröten. Bjud gärna på denna till adventsfrukosten!
2 stora eller 3 små portioner
1,5 dl grötris
4 dl vatten
1 kanelstång
2 cm vaniljstång, delad på mitten
1 krm salt
5 dl mandelmjölk eller annan valfri växtmjölk
2 dl ångad butternut pumpa, delad i tärningar (valfritt)
Gör så här:
1. Blanda ris, vatten, kanelstång, vaniljstång och salt i en kastrull.
2. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
3. Dela pumpan i tärningar och ånga över ett vattenbad tills den är lagom mjuk.
4. Tillsätt mandelmjölken och koka igen upp cirka 30-40 min, rör om då och då.
5. Tillsätt den ångade pumpan. Låt gärna gröten svälla på eftervärmen en stund.
Servera med valfri mjölk, sylt och bär.

Comments