11 dec. 20211 min läsningVegansk risgrynsgröt med pumpaRisgrynsgröt med en twist! Vi adderar lite färg och vanilj för att lyxa till den klassiska gröten. Bjud gärna på denna till adventsfrukosten!2 stora eller 3 små portioner1,5 dl grötris4 dl vatten1 kanelstång2 cm vaniljstång, delad på mitten1 krm salt5 dl mandelmjölk eller annan valfri växtmjölk2 dl ångad butternut pumpa, delad i tärningar (valfritt)Gör så här:1. Blanda ris, vatten, kanelstång, vaniljstång och salt i en kastrull. 2. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.3. Dela pumpan i tärningar och ånga över ett vattenbad tills den är lagom mjuk.4. Tillsätt mandelmjölken och koka igen upp cirka 30-40 min, rör om då och då. 5. Tillsätt den ångade pumpan. Låt gärna gröten svälla på eftervärmen en stund.Servera med valfri mjölk, sylt och bär.
Risgrynsgröt med en twist! Vi adderar lite färg och vanilj för att lyxa till den klassiska gröten. Bjud gärna på denna till adventsfrukosten!2 stora eller 3 små portioner1,5 dl grötris4 dl vatten1 kanelstång2 cm vaniljstång, delad på mitten1 krm salt5 dl mandelmjölk eller annan valfri växtmjölk2 dl ångad butternut pumpa, delad i tärningar (valfritt)Gör så här:1. Blanda ris, vatten, kanelstång, vaniljstång och salt i en kastrull. 2. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter.3. Dela pumpan i tärningar och ånga över ett vattenbad tills den är lagom mjuk.4. Tillsätt mandelmjölken och koka igen upp cirka 30-40 min, rör om då och då. 5. Tillsätt den ångade pumpan. Låt gärna gröten svälla på eftervärmen en stund.Servera med valfri mjölk, sylt och bär.
Comments