Krämig morotssoppa med smak av ingefära, vitlök, gurkmeja och chili. Rik på kryddor som lindrar inflammationer och dessutom magiskt god! Receptet ger 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
1 gul lök, grovhackad
1 vitlöksklyfta, grovhackad
440 g morötter, skalade och grovhackade
3 g färsk röd chili, grovhackad
20 g färsk ingefära, grovriven
9 g färsk gurkmeja, grovriven
1 msk rapsolja, att steka i
500 g passerade tomater
0,5 liter vatten
4 dl kokosmjölk (i tetrapak)
2 tsk havssalt
svartpeppar
1,5 dl röda linser
Vitkålstopping:
140 g finstrimlad vitkål
0,5 grönt äpple, grovrivet
0,5 msk äppelcidervinäger
0,5 krm havssalt
1 dl osötade tranbär
rostade pumpakärnor (eller kokosflakes)
Comments