Värmande & antiinflammatorisk morotssoppa
- Fibr Therese
- 8 apr. 2019
- 1 min läsning
Uppdaterat: 8 feb. 2024
Krämig morotssoppa med smak av ingefära, vitlök, gurkmeja och chili. Rik på kryddor som lindrar inflammationer och dessutom magiskt god! Receptet ger 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min
Ingredienser:
1 gul lök, grovhackad
1 vitlöksklyfta, grovhackad
440 g morötter, skalade och grovhackade
3 g färsk röd chili, grovhackad
20 g färsk ingefära, grovriven
9 g färsk gurkmeja, grovriven
1 msk rapsolja, att steka i
500 g passerade tomater
0,5 liter vatten
4 dl kokosmjölk (i tetrapak)
2 tsk havssalt
svartpeppar
1,5 dl röda linser
Vitkålstopping:
140 g finstrimlad vitkål
0,5 grönt äpple, grovrivet
0,5 msk äppelcidervinäger
0,5 krm havssalt
1 dl osötade tranbär
rostade pumpakärnor (eller kokosflakes)
Gör så här:
1. Stek lök, samtliga färska kryddor och morötter på medelhög värme utan att brännas vid i ca 5-10 min. 2. Häll i passerade tomater, kokosmjölk , vatten och småkoka i 15 min.
3. Mixa allt väl i en kraftig blender. Häll sedan soppan tillbaks i grytan.
4. Skölj linserna och häll ned i grytan. Koka i 10 min.
5. Blanda alla ingredienserna till vitkålstopping och toppa soppan med denna och allra sist tranbär och rostade pumpakärnor eller kokosflakes!

Comments