TIPS PÅ NÖTFRITT MELLANMÅL!

När vi startade resan med Fibr så gjorde vi det med en vision om att förbättra den svenska folkhälsan, med mer fiber, en bar i taget. Något vi inte visste då, var hur uppskattad och efterlängtad vår produkt skulle bli av alla dem som sliter med att finna ett mellanmål utan nötter. Låt oss introducera dig till våra nötfria bars - Fibr!Var bakas Fibr bars? Vi utvecklar, producerar och kvalitetssäkrar alla produkter på vår egna fabrik i Edsbyn i Hälsingland. Vår produktion är 100% nötfri och innehåller heller inga spår av nötter. Dessutom är vi helt mjölkfria och använder inga animalier i produktionen. Alltså både nötfritt och veganskt, win-win! Spannmål i form av havre är den enda allergena ingrediens vi hanterar i vår produktion i dagsläget.


Vi vill underlätta vardagen. Vi har förstått att många nötallergiker lever i en ständig jakt efter livsmedel som är säkra att äta. Att lusläsa ingredienslistor och förpackningar blir vardag och många produkter som kanske skulle gå att äta vågar man inte eftersom de hanteras i fabriker som kan innehålla spår av allergena ingredienser. Det finns idag ett begränsat utbud och det kan vara svårt att hitta bland annat nötfria proteinbars, nötfri choklad eller nötfritt fika. Riktigt dumt, tycker vi!

Allergivänliga mellanmål!

När vi säger att vi vill förbättra den svenska folkhälsan så vill vi att det ska inkludera så många personer som möjligt - allergisk eller inte. Med Fibr möjliggör vi ett nötfritt fika för alla!Okej, så Fibr bars är allergivänliga för nötallergiker - hur tänker ni kring gluten?

Vi kan inte märka våra bars som glutenfria eftersom de innehåller havre. Havre är naturligt helt glutenfritt men det kan inte garanteras att kontaminering från vete uppstår vid skörd eller transport. Tyvärr finns det ingen produktion av havregryn i Sverige som är certifierat glutenfria och för oss är det viktigare att använda svensk råvara när det finns. Se fler svar på vanliga frågori vår FAQ Fibr.


Visst vet du att vi också levererar bars till er med nötfri arbetsplats? Läs mer och gör din beställning på Fibr At Work.


 

Har du några frågor till oss i teamet? Tveka inte på att kontakta oss här.