Hösten är här och vad passar bättre än att ta tillvara på alla svenska äpplen som gör sig så bra nu?! Här kommer ett höstigt baktips med havremjöl av @lohjelmscorner och @varpeby . 🍂🍎🍁
Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Du behöver:
3 dl socker eller sötströ
3,5 dl havremjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
150 gram smält smör eller rapsolja
2 ägg
1,5 dl hett vatten
Ströbröd till formen
4 äpplen (skalade och tärnade)
Kanel
👉🏼 Så här gör du:
Allt blandas enligt ordningsföljden ovanför. Smeten är kladdig, men det gör den saftig och god! Se detta som ett grundrecept, du kan variera vad du tillsätter, tex blåbär, sylt eller varför inte kakao?
Grädda ca 75-80 min i 175 grader, ha gärna på folie mot slutet så kakan inte bränns.
Gott att äta till glass, vaniljsås eller varför inte punschgrädde? 😋 Gillade du detta recept? Då kanske du också gillar Scones på havremjöl och Havre- och ckokladkakor.
Comments