Mjuka, tunna, smidiga och håller sig dessutom så flera dagar i kylen (eller frysen). Hetta bara upp dem i sådant fall på stekpannan igen!
7 st à 45 gram
Deg: 90 gram (1,5 dl) tinad frusen majs (du kan ersätta majsen med 55 gram vatten)
125 gram (1,5 dl) vatten
0,5 gram ( 0,5 tsk) bakpulver
50 gram (1 dl) majsmjöl
30 gram (0,5 dl) rismjöl
20 gram (0,25 dl) glutenfritt havremjöl eller 0,5 dl mixade havregryn
15 gram (1,5 msk) psylliumhusk
1,5 gram (0,5 tsk) xantagummi
3 gram (0,5 tsk) salt
Till utbakning:
16 gram (0,4 dl) majsmjöl
Gör så här: 1. Mixa majs och vatten till en slät kräm.
2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke ordenligt.
3. Med en slickepott rör ned majskrämen i bunken och rör runt cirka 3 min så degen blir jämn och smidig.
4. Låt degen vila minst 12 min, gärna med.
5. Dela degen i sju lika stora dela.
6. Mjöla bordet med majsmjöl och kavla ut degen, vänd ofta och mjöla kavlen väl.
7. Hetta upp en gjutjärnspanna på medelvärme och steg väl på varje sida, tills den blivit gyllene.
Servera brödet till tacos, indisk mat eller gör en god utflyktswrap med stekta grönsaker och hummus!

Commentaires