Glutenfri supersnabb kikärtspizza som du slänger ihop på ett kick till fredagsmiddagen! Receptet ger 1 stor eller 2 mindre pizzor.
Pizzabotten:
3 dl kikärtsmjöl
3 msk premium psylliumhusk
2 tsk bakpulver
2,25 dl vatten
1 tsk salt
Tomatsås:
200 g krossade tomater
1 msk oregano och basilika
1 nypa salt
0,25 hackad gullök
Förslag på topping i ugnen:
2 stor skivade champinjoner
0,5 skivad rödpaprika
0,5 fint skivad rödlök
Riven ost (Cashewost-sås att ringla på efter pizzan är bakad)
Förslag på topping efter gräddning:
40 g soltorkade hackade tomater
Cashewostsås (mixa 30 g råa cashewnötter, 1 msk näringsjäst, 1 krm lökpulver, 1 tsk äppelcidervinäger, salt och vatten till en fast men rinnande konsistens)
Ruccola
Basilika
Gör så här:
1. Vispa ihop psyllimhusk, bakpulver, salt och kikärtsmjöl. Häll sedan i vatten och blanda ordentligt tills degen börjar bli tjock. Låt gärna degen vila en liten stund.
2. Koka upp tomatsåsen tills den har reducerats så mycket som möjligt. Ju längre desto godare!
3. Platta ut ordentligt till 1 eller 2 st pizzor på plåtar med bakplåtspapper. Använd lite mer mjöl för att trycka ut. Kavla ovanpå pappret.
4. Förgrädda botten på 225 grader i 5 min (lägre temperatur kan behövas beroende på ugn). Lägg på tomatsåsen och valfri topping. Grädda i ytterligare 30-40 min.
5. Toppa gärna med soltorkade tomater, cashewostsås (om du inte valt riven ost), ruccola och basilika.
Serveras med fördel tillsammans med en god sallad!!!
![Glutenfri kikärtspizza](https://static.wixstatic.com/media/4143bd_bffb90f8cbac4439a613c347f747a4bf~mv2.jpg/v1/fill/w_564,h_705,al_c,q_85,enc_auto/4143bd_bffb90f8cbac4439a613c347f747a4bf~mv2.jpg)
Comentários