FIBR UTÖKAR SITT SORTIMENT

Fibr är ett foodtech-bolag som grundades 2020 med rötter i Edsbyn, Hälsingland. Tidigare har företaget specialiserat sig på fiberrika mellanmål to go baserat på havre. Nu väljer Fibr att utöka sitt sortiment till tre produktkategorier med havre to go för alla tillfällen på dagen: Fibr Frukost, Fibr Mellanmål och Fibr Fika.


"Vår vision är att förbättra folkhälsan med mer fibrer, en produkt i taget!"

- Therese Holmsten, Grundare & CEO.


I samband med lanseringen av det nya sortimentet så välkomnar företaget hela nio nya smaker till produktportföljen som finns till försäljning via den egna e-handeln. Totalt erbjuds idag tjugosju olika smaker i ett dynamiskt sortiment där produktionen styrs av det kunderna önskar härnäst.


"Vi vill skapa näringsrika produkter som underlättar vardagen och som är tillgängligt för många. Vi jobbar hårt för att undvika allergena ingredienser i vår egen fabrik och på så sätt välkomna alla att ta del av Fibr. Samtidigt adresserar vi det faktum att det finns ett bortglömt näringsämne som vi äter alldeles för lite av - med Fibr vill vi göra det gott och roligt att äta mer fibrer! - Therese Holmsten, Grundare & CEO.Att konkurrensen är hård på snacksmarknaden finns det inga tvivel kring. Det som utmärker Fibr är dock deras nisch att addera fibrer som funktionell ingrediens, istället för protein som är det mest frekventa dragplåstret inom branschen.Adam Bolay, leg. dietist och grundare av Fibr "Statistik visar att vi äter alldeles för lite fibrer på befolkningsnivå. Vi tror att en långsiktig hälsa börjar med att lägga till hellre än att ta bort. När vanor krockar med hälsa är det oftast vanorna som vinner. "Bolay fortsätter "Vi vill göra det gott och tillgängligt för alla att göra val för en långsiktig hälsa. Därför lägger vi till fiber. Fibrer hjälper dig att stabilisera blodsockret och hålla dig mätt längre. Då kommer det automatiskt finnas mindre plats för näringsfattigt socker och fett. Det behöver faktiskt inte vara svårare än så!".


Samtliga produkter i Fibrs sortiment är idag nötfria, veganska och bakade i den egna fabriken i Edsbyn. Och visst kan vi se trenden att fler konsumenter väljer växtbaserade och närproducerade livsmedel - framtiden är fiberrik!


Önskar du komma i kontakt med Fibr?

Order, Produkter - order@fibr.se

PR, Event och Samarbeten - sara@fibr.se

Försäljning - adam@fibr.se