FIBR MED I ÅRETS 103 UNGA IDÈER 2022

Innovation från norr till söder: 103 unga idéer 2022

Moderiktiga benproteser, byggmaterial av gamla mjölkkartonger och plåster som matchar olika hudtoner. Digitala batterigruvor, gummirevolution med björkbark – och paket utan onödig luft. Här är 103 innovativa företag från hela Sverige, med unga entreprenörer i spetsen.

Publicerad 25 maj 2022


För sjunde året i rad publicerar Företagarna årets 103 unga idéer – en topplista med inspirerande, nytänkande företag där någon av grundarna är max 35 år. Syftet med listan är att lyfta fram förebilder i ett tidigt skede, som tack vare sitt entreprenörskap bidrar till utveckling, mångfald och välfärd.

Många av dessa företagare befinner sig i ett startskede av sin entreprenörsbana och i urvalsprocessen lägger vi därför större vikt vid idéerna och drivkraften än den senaste årsredovisningen. Listan speglar den entreprenörskraft som finns i hela landet – och 103 unga idéer inkluderar företagare i samtliga län. I nomineringsprocessen ingår Företagarnas regionkontor, Företagarnas unga nätverk, inkubatorer och startupnätverk i hela landet.


LÄS HELA LISTAN HÄR